CURRENT show

2020_Jovan

ABOUT bent

This is Beeld & Taal at the Gerrit Rietveld Academie Amsterdam.
On this site you can find exhibitions from this department.............

Sign up for our newsletter and receive our monthly invitation for a new exhibition.

Contact

OTHER exhibitions

Overview

Overview

2017 June (assessments)

2017 June (assessments)
Pancake Blanket Cigarette Butt
Forever at Sleep by the Lake
Hollow Windmill Blade
Firewood Cut in Half, Frozen Moment

Pastiche Soc-Realism Fantasy

Pastiche- het verleden

Soc-relaism - hedendaags

Fantasy- de toekomst

Het materiaal voor het boek zijn beeld(aquarel, foto’s, schilderijen, tekeningen) en taal(tekst).

Ik gebruik al het materieel (tekstueel en beeldend) om collages in een (on)verstandig lijn te stellen die ademt als een man met longen, keel, spier, hersen, etc.

De soc-realisme in het naam gaat over het algemeen idee van socialistisch realisme, maar ook over mijn persoonlijk socialisme. Een soep die ik maak uit een recept die bestaat, maar die soep is goed voor mijn lichaam. Er bestaat een theorie en praktisch voorbeeld van iets, maar het wordt niet gebruikt.

Terwijl soc-realisme vaak tussen de lijnen is propaganda, vaak is het om iets wat is bereikt om over een proces.
Het verschil is dat het maatschappij is iets heel groots, net als leven, maar over mijn gedachtes en beweging heb ik controle en over de maatschappij heb ik die niet, dus ik trek materiaal uit mijn bestaan, mijn staat, het makend en denkend materieel en breng hem tot uitspraak door keuze en beheer.

Dus de soc-realism heeft hier een dolce vita parafrase. Dolce vita bestaat uit het idee om een lekker leven te voeren en de definitie van dolce vita kan voor persoon A en B heel anders zijn.
Voor mij is dolce vita geperst sinas op het terras, maar ook lezen hoeveel een tunnel kost te bouwen. Ik voel een dopamine kick daarvan. <<<Voorbeeld<<<

Of bijvoorbeeld Als je tegen iemand alles goed zegt en die zegt ja, alles goed tegen je. Nooit is alles goed. Er is iets om te verbeteren of af te maken, maar dat is geen reden om niet verder te gaan. Ok, als je echt in de dupe bent, dat is iets anders.

De Fantasy is omdat in de toekomst wordt gekeken en nu voor de toekomst gedroomt. Er ligt veel mist tevoren, maar ik mag denken wat in die mist blijft en wat ik in die mist van toekomst ga maken. Of wat is mijn ervaring uit de spiegel van het verleden wat in de toekomst reflecteert. Vaak

Ik denk dat ik soms zulke gekke dinges zeg, dat als ik ze zou tekenen, zou ik een serie surrealistische tekeningen krijgen met wat humor erin. Dus het idee is om die zinnen op te schijfen, dan of van klei te maken of te tekenen of te fotoshoppen of in Sketch Up te tekenen.

KIJKTUIN -Dit is echt een mooi tuin. -Ja, he!? Maar we kunnen hier niet chillen. Want het is een kijktuin. -Maar we staan hier nu. -Ja, je kan hier roken, maar niks anders. Ik kan niet mensen uitnodigen te chillen. Volgens de wet, voor een kijktuin hoef je niet te betalen, maar ze vragen geld van ons. Als je wilt klagen, heb je twee weken van het moment dat je het betaalde, maar je moet een factuur daarvan vragen. En ze sturen de factuur altijd een jaar later. Dus je kan echt niks daarover doen.